Filip Adriaensens (°03/03/1977) zette in 1991 zijn eerste stappen in de muziek op veertienjarige leeftijd bij de fanfare ‘Hoop in de Toekomst’ uit Steenhuffel en legt vanaf dan een versneld en succesvol parcours af. Na lessen notenleer en sax tenor bij de fanfare “Hoop in de Toekomst” uit Steenhuffel komt hij vrij snel bij de D-fanfare terecht, de muzikanten in opleiding.

Van 1994 tot 1998 leert hij bij Union Big Band uit Londerzeel de muziek kennen welke hijzelf het liefste hoort en speelt: Big Band muziek.

Na amper drie jaar opleiding aan de muziekacademie te Asse behaalt hij in 2004 een diploma met hoogste onderscheiding op sax sopraan.

Hij speelt een aantal jaren zowel sax tenor als sax bariton bij o.a. The Real Music Band uit Buggenhout, de Katholieke Harmonie “De Gilde” uit Asse, The Big Band Nothengem uit Nossegem en speelt nu nog steeds tweede sax alto bij The North Side Big Band uit Edegem.

Ook wordt hij regelmatig door verschillende muziekmaatschappijen gevraagd om hun saxofoon sectie te versterken op uitvoeringen. 

Bij de covergroepen “The Soulutions” uit Merchtem en “Magnet” uit Steenhuffel bewijst hij dat hij ook de soul en pop muziek machtig is. Wegens tijdsgebrek heeft hij “Magnet” ondertussen jammer genoeg verlaten.

Bij Forever Band was hij bekend als knappe sax tenor solist. 

Zijn eerste stappen als dirigent zet hij in oktober 2006 als hij de dirigeerstok overneemt van Jef de Decker voor de Forefkes. Filip heeft hier alvast kunnen tonen dat hij ook kan dirigeren en dat hij bovendien arrangementen kan schrijven.

In juni 2009 neemt hij de dirigeerstok over van Frans De Decker en zo komt Forever Band onder leiding van Filip Adriaensens. 

Alle muzikanten en ook alle artiesten zijn vol lof over zijn dirigentschap.